Tips om de natuur ook in huis te brengen

Tips om de natuur ook in huis te brengen

Als absolute tuinliefhebber ziet jouw tuintje er natuurlijk altijd prachtig uit. Je vindt het heerlijk om hele dagen in de tuin te werken en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Toch jammer dat dit vaak in huis minder zichtbaar is. Hoewel, dit is natuurlijk wel mogelijk. Ook thuis zou je meer van de natuur zichtbaar kunnen maken. Dit vraagt echter wel om de nodige creativiteit en inspiratie.

Kan jouw interieur ook wel wat extra groen gebruiken en heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende tips.

Moswand

De moswand wordt tegenwoordig steeds populairder. Niet alleen zien we deze in steeds meer openbare gebouwen terug, ook is deze duidelijk zichtbaar binnen het interieur van Nederlandse woningen. Geen wonder, want een moswand zorgt direct voor veel meer sfeer en een natuurlijke uitstraling in huis.

Sommige mensen zijn bang dat een dergelijke wand heel veel extra onderhoud vergt. Het tegendeel is gelukkig waar. Het is een duurzame en vrijwel onderhoudsvrije mogelijkheid om de ruimte te verlevendigen. Moswanden worden zo gemaakt dat ze geen water of extra aandacht nodig hebben. Hierdoor zijn ze geschikt voor iedere woonkamer en zelfs voor mensen die eigenlijk geen groene vingers hebben.

Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijk hoeft de natuur in huis te brengen niet te betekenen dat je ook daadwerkelijk een zee van planten en bloemen in huis krijgt. Het kan ook veel subtieler en op andere manieren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe en verschillende houtsoorten. Dit creëert direct een rustgevende en bovenal natuurlijke sfeer in huis, zonder dat er ook maar een plan aan toegevoegd moet worden. De authentieke uitstraling van deze materialen is al ruimschoots voldoende.
Hierbij kun je ook denken aan kleurgebruik. Kleur roept direct een bepaalde sfeer bij mensen op. Als een ruimte vooral bestaat uit hele donkere kleuren, dan kan dit zowel als warm als afstandelijk worden beschouwd. Door het gebruik van lichte en vrolijke kleuren, warmt de ruimte direct op en ziet deze er ook natuurlijker uit. Let daarom goed op de kleuren die je gebruikt op de muur en de accessoires die je toevoegt. Dit kan al een heel groot verschil maken.

Natuurlijke prints

Ook natuurlijke prints doen het heel goed in een natuurlijk interieur. Kies bijvoorbeeld één accentmuur uit en bekleed deze met een tropisch behang. Dit is wel wat gedurfd en wellicht niet voor iedereen weggelegd. Je kunt het dus ook wat subtieler aanpakken. Pak hierbij niet direct een hele wand aan, maar voeg natuurlijke prints toe aan de accessoires in huis. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes met bloemenprint of kunstwerken die je aan de muur bevestigd.

Planten en bloemen

De snelste manier om meer van de natuur in huis te halen is door simpelweg meer planten en bloemen in huis te halen. Let wel op welke soort je kiest. Het is belangrijk dat je ze op de juiste manier kunt onderhouden en dat ze ook echt op hun plek zijn binnen jouw woning.

Terug naar overzicht