Taxus kwekerij

Taxus kwekerij

Een zeer populaire plant voor het vormen van hagen is de taxus Baccata. Dat is niet zo verwonderlijk want het is een prachtige plant om te zien en zeer gemakkelijk te onderhouden. De taxus Baccata heeft donkergroene naalden die zelfs tijdens koudere periodes niet uitvallen. Daarmee is het een winterharde plant die het gehele jaar door privacy en bescherming biedt wanneer het als haag wordt aangeplant. De Taxus Baccata heeft zachte naalden waardoor het vriendelijk en formeel oogt. In het najaar verschijnen er kleine rode besjes aan die het een nog fraaiere uitstraling geven. Overigens is de taxus voor mens en dier wel giftig dus houdt hier rekening mee. Houd kleine kinderen en huisdieren vooral uit de buurt van het afval wanneer u de taxus Baccata gaat snoeien.

Verse taxus planten van de kwekerij

De taxus Baccata is bij vele zaken te koop. Toch zit er wel degelijk verschil in kwaliteit en prijs. Wanneer u verzekerd wilt zijn van kwalitatief zeer goede taxus Baccata planten die scherp geprijsd zijn is de Taxus kwekerij in Lunteren een echte aanrader. Hier wordt de taxus Baccata tot verschillende hoogtes opgekweekt en rechtstreeks vanuit de kwekerij verkocht. Meer informatie over de kwekerij vindt u op Taxuskweker.nl. Via deze site kunt u ook de topkwaliteit Taxus Baccata tegen zeer aantrekkelijke prijzen kopen. Na uw bestelling worden ze zo snel mogelijk, en uiteraard zorgvuldig verpakt, naar u verzonden. Afhalen op afspraak bij de kweker in Lunteren kan ook. Omdat de taxus Baccata het hele jaar door is aan te planten kunt u op ieder moment de planten bij hen kopen.

Taxus Baccata verzorgen

De taxus Baccata is geschikt voor iedere snoeivorm. Dit snoeien, aan de bovenkant en de zijkanten, kunt u het beste doen aan het einde van de zomerperiode. Het groeit jaarlijks zo’n 20 tot 25 centimeter en kan wel 4 meter hoog worden. In drogere periodes verlangt de taxus Baccata wat extra water. Zorg er wel voor dat de bodem luchtig en doorlatend is zodat de wortels van de taxus niet continue in het water staan. Deze gaan dan rotten. De sierlijke taxus Baccata kan overigens ook solitair in de grond of een pot worden aangeplant.

Terug naar overzicht