Portugese laurier van de kweker

Portugese laurier van de kweker

De Portugese laurier heeft een grote sierwaarde. Dat komt mede door het fraaie blad. Dat heeft een middel- tot donkergroene kleur en is wat dikker dan andere bladeren. Tevens voelt het leerachtig aan. De haagplant behoudt het hele jaar door zijn prachtige bladeren want het is een winterharde heester. Het kan uitgroeien tot een grote hoogte waarmee u een dichte haag kunt realiseren die uw privacy waarborgt. In tegenstelling tot andere hoog uitgroeiende heestersoorten waaiert de Portugese laurier niet uit. Het blijft dus een smalle vorm behouden waardoor het niet een groot gedeelte van de tuin in beslag neemt. De Portugese laurier kan op iedere standplaats worden aangeplant, op iedere grondsoort. 

Portugese laurier snoeien

De Portugese laurier eist maar weinig onderhoud. Zorg ervoor dat het voldoende water krijgt. Vooral tijdens droge periodes en vlak na het aanplanten is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Minimaal één maal per jaar heeft de Portugese laurier een snoeibeurt nodig. De beste periode hiervoor is aan het eind van de winter en/of het eind van de zomer. Ook al denkt u misschien dat het nog rustig door kan groeien, toch is het belangrijk om een jaarlijkse snoeibeurt niet over te slaan. De takken verdikken dan namelijk zo hard dat een snoeischaar niet meer volstaat en er een zaag aan te pas moet komen. Het snoeien dient u puntsgewijs te doen. Dus aan de bovenzijde smaller dan aan de onderzijde zodat de Portugese laurier ook daar voldoende licht krijgt. Mocht het toch teveel verwilderen dan kunt u de Portugese laurier in zijn geheel terug snoeien, tot op het hout. Het herstelt zich daarna weer vanzelf.

Portugese laurier uit eigen kwekerij kopen

In Lunteren bevindt zich een Portugese laurier kwekerij waar u online scherp geprijsde en kwalitatief zeer goede Portugese laurierplanten kunt kopen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse hoogtematen en oersterk. Niet voor niets staat de Portugeselaurierkwekerij.nl hoog aangeschreven en krijgt het lovende reviews. Door de jarenlange ervaring kweken ze de allerbeste Portugese laurierplanten op die zich prachtig ontwikkelen. Omdat ze garant staan voor topkwaliteit krijgt u bij aankoop zelfs 3 maanden groeigarantie.
 

Terug naar overzicht