Pelletkachel Korrels

Pelletkachel Korrels: Een Duurzame en Efficiënte Manier van Verwarming

Verwarming van woningen en gebouwen is een belangrijk aspect van ons dagelijks leven. Een van de meest duurzame en efficiënte manieren van verwarming is door gebruik te maken van pelletkachels. Pelletkachels zijn kachels die branden op kleine korrels van houtafval, die bekendstaan als pelletkachel korrels. In dit artikel zullen we bespreken wat pelletkachel korrels zijn, hoe ze worden gemaakt, hoe ze worden gebruikt en wat de voordelen zijn van het gebruik van pelletkachel korrels als brandstof voor verwarming.

Wat zijn Pelletkachel Korrels?

Pelletkachel korrels zijn kleine stukjes houtafval die zijn samengeperst tot een compacte brandstof. Deze korrels hebben een diameter van ongeveer 6 tot 8 millimeter en een lengte van ongeveer 10 tot 30 millimeter. Ze zijn gemaakt van houtafval zoals zaagsel, houtspaanders en schors, die worden verzameld uit houtzagerijen, meubelfabrieken en andere houtverwerkende industrieën.

Hoe worden Pelletkachel Korrels gemaakt?

Pelletkachel korrels worden gemaakt door het verzamelen van houtafval en het vermalen tot een fijne pulp. De pulp wordt vervolgens gedroogd en samengeperst in een pellet vormende machine. De korrels worden verhit tijdens het persproces, waardoor het lignine in het hout smelt en de korrels bij elkaar houdt. Er worden geen chemicaliën toegevoegd aan het proces, waardoor pelletkachel korrels een natuurlijke en duurzame brandstof zijn.

Hoe worden Pelletkachel Korrels gebruikt?

Pelletkachel korrels worden gebruikt als brandstof voor pelletkachels. Pelletkachels zijn speciaal ontworpen om pelletkachel korrels te verbranden en om de warmte te verspreiden door de kamer. De korrels worden in de pelletkachel geplaatst en vervolgens automatisch in de brander gevoerd. Een elektrische ontsteking zorgt ervoor dat de korrels beginnen te branden en de warmte wordt verspreid door de kamer met behulp van een ventilator.

Voordelen van het gebruik van Pelletkachel Korrels

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van pelletkachel korrels als brandstof voor verwarming:

Duurzaamheid

Pelletkachel korrels zijn een duurzame brandstof omdat ze zijn gemaakt van houtafval dat anders zou worden weggegooid. Door deze afvalproducten te gebruiken als brandstof, wordt het milieu minder belast en wordt er minder afval geproduceerd.

Efficiëntie

Pelletkachels zijn zeer efficiënt in het omzetten van brandstof in warmte. Ze hebben een rendement van ongeveer 90 procent, wat betekent dat bijna alle warmte wordt gebruikt om de kamer te verwarmen.

Kostenbesparing

Pelletkachels zijn over het algemeen goedkoper in gebruik dan traditionele verwarmingssystemen. Pelletkachel korrels zijn relatief goedkoop en de prijs ervan is stabiel in vergelijking met fossiele brandstoffen zoals olie en gas, die onderhevig zijn aan schommelende prijzen. Daarnaast zijn pelletkachels zeer efficiënt in het omzetten van brandstof in warmte, waardoor minder brandstof nodig is om een ruimte te verwarmen. Dit betekent dat de energierekening van een huishouden kan worden verlaagd door over te stappen op een pelletkachel.

Milieuvriendelijk

Pelletkachel korrels zijn een milieuvriendelijke brandstof omdat ze CO2-neutraal zijn. Dit betekent dat de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de verbranding van pelletkachel korrels, gelijk is aan de hoeveelheid CO2 die de bomen hebben opgenomen tijdens hun groei. Daarnaast produceren pelletkachels minder fijnstof en andere schadelijke stoffen dan traditionele verwarmingssystemen.

Gemakkelijk in gebruik

Pelletkachels zijn gemakkelijk in gebruik en vereisen weinig onderhoud. De korrels worden in de pelletkachel geplaatst en vervolgens automatisch in de brander gevoerd. De as die overblijft na verbranding van de korrels kan eenvoudig worden verwijderd. Daarnaast zijn moderne pelletkachels voorzien van automatische ontsteking en thermostaatregeling, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden bediend.

Veiligheid

Pelletkachels zijn veilig in gebruik omdat ze zijn ontworpen om de brandstof efficiënt te verbranden en om de warmte veilig te verspreiden. Daarnaast zijn moderne pelletkachels voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een automatische uitschakeling bij oververhitting of bij het ontdekken van rook of gas.

Beschikbaarheid

Pelletkachel korrels zijn gemakkelijk verkrijgbaar en worden vaak verkocht in zakken van 15 kilogram. Ze zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde winkels en bouwmarkten, maar ook online. Daarnaast zijn pelletkachel korrels duurzamer dan fossiele brandstoffen, waardoor de beschikbaarheid van deze brandstof op de lange termijn is gegarandeerd.

Conclusie

Pelletkachel korrels zijn een duurzame en efficiënte manier van verwarming die verschillende voordelen biedt ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Door gebruik te maken van pelletkachel korrels kan er worden bespaard op de energierekening, terwijl de impact op het milieu wordt verminderd. Daarnaast zijn pelletkachels gemakkelijk in gebruik en veilig in gebruik. De beschikbaarheid van pelletkachel korrels is gegarandeerd, waardoor het een betrouwbare brandstof is op de lange termijn. Kortom, het gebruik van pelletkachels met korrels is een verstandige keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een duurzame en efficiënte manier van verwarming. Als je pelletkachel korrels wilt kopen kijk dan eens bij de lange bv.
 

Terug naar overzicht