Je tuin aanleggen

Je tuin aanleggen: houd rekening met de meubelen en beplanting

Wanneer je plannen hebt om een nieuwe tuin aan te leggen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De meubels die je gaat kiezen voor in de tuin, zijn essentieel of jouw tuinontwerp ook daadwerkelijk gaat slagen. Heb je de beschikking over een kleine tuin of terras? Dan zul je rekening moeten houden met de grootte van je tuinmeubelen. Er zijn echter altijd passende tuinmeubelen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een bistrosetje. Houd zoveel mogelijk vloeroppervlak vrij, dan creëer je een gevoel van ruimte. Daarnaast zijn ook de planten erg belangrijk. Denk vooraf goed na of je grote beplanting of meer kleinere perkjes wilt aanleggen. Kies je voor planten die het hele jaar door blad dragen of juist 1 jarige groeiers? Wil je veel kleur, of juist veel groen? Planten zijn een mooie aanvulling op je spullen maar hebben veel onderhoud nodig. 

Wicker tuinmeubelen voor in een moderne tuin

Een tuinset dat je koopt moet afgestemd zijn op de soort tuin die je wilt creëren. In een moderne tuin passen bijvoorbeeld uitstekend de wicker tuinmeubelen. Deze bestaan uit kunststof, hebben weinig onderhoud nodig en gaan ook nog eens lang mee. Het materiaal waarvan de tuinmeubels zijn gemaakt, is namelijk erg duurzaam. Je kunt ze prima combineren met all weather kussens. Het leuke is dat er veel verschillende soorten en kleuren te koop zijn. Bij de bouwmarkt of tuincentrums kun je ze uitproberen. Eventueel kun je er dan ook direct andere producten voor de tuin bij bestellen. In het tuincentrum kunnen ze bijvoorbeeld ook advies geven over beplanting en begroeiing van je voortuin en achtertuin. Vraag ook altijd goed naar onderhoudsadviezen om lang plezier van je aankoop te hebben. Het is zonde als de bloemen na een jaar al weer gesnoeid en verwijderd moeten worden. Je kunt eventueel ook een hovenier inschakelen voor deskundig advies. 

Houten tuinmeubels voor in je romantische of landelijke tuin

Heb je een landelijke tuin, of wil je een romantische look creëren in je tuin? Dan kun je het beste kiezen voor houten tuinmeubels. Dit kunnen bijvoorbeeld houten tuinbanken zijn, of teakhouten meubels. Het vraagt enigszins verzorging, maar het zijn meubels die prima in deze soorten tuinen passen. Natuurlijk kun je deze prima opvrolijken met mooie kussens. Je kunt ervoor kiezen om de kleuren van de planten te matchen met je meubilair. Zo kun je blauwe, witte of roze bloemen kiezen die dezelfde kleur hebben als de kussens van het lounche set. Er zijn honderden verschillende tuinplanten te bestellen, dus er zit altijd iets tussen wat heel goed past bij jouw tuininterieur. 

Een onmisbaar element in de tuin

Duidelijk is in elk geval dat loungesets onmisbaar zijn in de tuin. Ze passen prima in elke tuin, juist omdat ze verkrijgbaar zijn in diverse soorten en maten. Want juist ook in een klassieke tuin past prima een loungeset. Er zijn voldoende tuinmeubels verkrijgbaar die gemaakt zijn van duurzaam materiaal en prima aansluiten op je tuin. Kijk bijvoorbeeld eens bij een outlet loungeset. Deze kun je vaak gemakkelijk online aanschaffen. Tweedehands is natuurlijk ook mogelijkheid. Via de website www.plantenvergelijken.nl kun je eenvoudig en snel meer informatie over planten vinden. Zo vergelijk je de verschillende soorten beplanting en kun je direct bloemen bestellen bij diverse grote tuincentrums. 

Terug naar overzicht