Dit zijn de voordelen van planten op kantoor

Een bananenplant, monstera of een pannenkoek plantje; ze fleuren kantoorruimtes op. En wist je dat ze naast de vrolijkheid ook andere belangrijke functies hebben? In deze blog lees je wat de voordelen zijn van planten op kantoor.  

Luchtvochtigheid

Planten op kantoor zorgen voor verbetering van de luchtkwaliteit. Dit is erg belangrijk, aangezien de luchtvochtigheid op kantoor af en toe nog te wensen overlaat. Vaak zijn kantoorruimtes stoffig. Dat heeft te maken met devices zoals computers en printers die stof afstoten. Door de zuiverende werking van planten worden de stofdeeltjes geneutraliseerd en wordt de ruimte gezuiverd. 

Creativiteit 

Wist je dat planten de creativiteit op kantoor verbeteren? Onderzoek wijst uit dat je creativiteit en productiviteit met 38 en 45 procent kunt verhogen door een groene vriend in een kantoorruimte te plaatsen. Dit positieve resultaat vloeit voort uit het feit dat planten rust uitstralen. Deze rust zorgt ervoor dat je meer ruimte krijgt in je hoofd. Daardoor komt je creatieve kant meer tot leven. 

Concentratie

Nog een voordeel dat productiviteit ten goede komt: planten verhogen je concentratie. Een groene werkomgeving zorgt ervoor dat je stressniveau daalt waardoor je meer geconcentreerd bent. Oftewel, planten zorgen voor een ontspannen werksfeer. Onderzoek toont aan dat planten een grote bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van medewerkers. Planten kunnen het welzijn met 47 procent verhogen. 

Imago

Planten zorgen ervoor dat mensen meer sfeer ervaren. Dus wanneer je een kantoor met planten inricht, zullen bezoekers een aangenaam gevoel ervaren. Wil je dit gevoel nog meer versterken en vasthouden? Geef relaties die op bezoek komen een mooi groen relatiegeschenk. Bijvoorbeeld een bedrukte kweeksets  of eco relatiegeschenken

Terug naar overzicht