Dining tuinstoelen kopen?

Borrelen en tafelen op een mooie zomeravond, terwijl er buiten nog steeds heerlijke temperaturen heersen. Goed gezelschap, een fijn stukje vlees op de barbecue en in alle comfort zitten aan de tuintafel. Je doet dat laatste het allerbest door goede dining tuinstoelen te kopen. Voor iedere tuin, terras of balkon is er wel een passende dining stoel te vinden. In dit artikel lees je welke soorten dining tuinstoelen je kunt kopen en welke materiaalsoort het beste bij jou past. Ga je liever voor stijl of vind je onderhoudsvrij net wat belangrijker?

Soorten dining stoelen

Bij menig tuincentrum of online winkel in tuinmeubelen heb je keus uit tal van verschillende modellen. Want zoveel mensen, zoveel wensen natuurlijk. Zo zijn er de bekende kuipstoelen, die je misschien ook binnen hebt staan. Vaak zijn ze gemaakt van kunststof en hebben een aluminium of houten onderstel. Maar ook heel bekend zijn de stoelen van wicker. Bestel of koop er een footstool bij en het loungen buiten kan beginnen. 

Materialen dining stoelen

Net als overige tuinmeubelen, kun je ook dining tuinstoelen er in verschillende materialen vinden. We noemden al hout en wicker. Hieronder bespreken we kort de volgende materialen:

Houten dining tuinstoel

Welk materiaal je kiest heeft vooral te maken met je eigen persoonlijke voorkeur. Hou je van een landelijke stijl of robuust? Kijk dan zeker even tussen de houten dining tuinstoelen. Hout geeft je tuin, terras of balkon een warmere sfeer. Het is dan ook een natuurlijk product, wat sowieso altijd past in elke tuin.Maar omdat het een natuurlijk product is, moet je wel rekening houden met dat hout zal verkleuren na een tijdje buiten te hebben gestaan. Deze eigenschappen horen nou eenmaal bij het karakter van hout.

Wicker

Dining stoelen worden daarnaast ook veel gemaakt van wicker. Wicker is 100% kunststof en wordt met de hand gevlochten. Deze tuinstoelen geven een landelijke look en staan erg mooi bij een houten tafel. Het is handwerk, dit kan zich uiten in kleine verschillen in kleur, draad en weefpatroon. 

Aluminium

Wil je liever voor modern gaan? Dan kun je het beste een aluminium tuinmeubel kopen. Of kunststof. Grote voordeel van deze materialen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Aluminium dining stoelen zien er ook strak uit en zijn zeer stevig. Door de speciale coating welke is aangebracht op het aluminium, zijn je stoelen beschermt tegen krassen en stoten. Nog een voordeel: aluminium (en ook kunststof) is licht in gewicht en kun je dus eenvoudig verplaatsen.

Verstelbare dining tuinstoelen kopen?

Zoek je een tuinstoel met net wat extra comfort en extra functies? Een verstelbare dining tuinstoel kopen is dan ideaal. Want zo kun je het ene moment zitten en het andere moment even heerlijk achterover leunen. Perfect voor die lange zomerdagen en - avonden. Kies voor een bijpassende voetensteun en het comfortabele plaatje is compleet. En eigenlijk heb je zo ook nog meer waar voor je geld. Want voor de prijs van 1 tuinstoel, kun je er op meerdere manieren gebruik van maken: zittend of half liggend. 
 

Terug naar overzicht