Buitenhaarden voor deze zomer

Dit zijn de leukste buitenhaarden voor deze zomer

Ben je op zoek naar een mooie tuinhaard of buitenhaard om jouw veranda mee klaar te stomen voor zwoele zomeravonden? Je hebt een hoop te kiezen, want tegenwoordig zijn er allerlei soorten en maten tuinhaarden op de markt. In dit artikel zetten we voor jou verschillende leuke tuinhaarden op een rijtje, zodat je zometeen makkelijk kunt kiezen welke buitenhaard het beste bij je past. Heb je toch liever persoonlijk advies van een expert, of wil je meer weten over de haarden? Dan kun je het beste door naar de expert, zoals Kachels- en Haardenwinkel! 

De comfortabele Hwam Cubis

Hwam is een opvallend Deens kachelmerk, die mooie tuinhaarden produceert. Een goed voorbeeld is de Hwam Cubis tuinhaard. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze haard kubusvorming. Hij is gemaakt van cortenstaal en uitgerust met een lange schoorsteen, die ervoor zorgt dat jij geen last hebt van de rook wanneer je er gezellig met gasten omheen zit. De haard geeft veel warmte en heeft een hoog rendement; ideaal wanneer je op zoek bent naar een goede houthaard voor in de tuin. Zo kun je die frisse zomer- en lenteavonden net even wat comfortabeler maken, en nog langer van het buitenleven genieten.

Een haard met een oven?

Wil je het liefst een tuinhaard die niet alleen sfeervol is en lekker veel warmte geeft, maar die ook nog andere functionaliteiten heeft? Dan kun je goed uit de voeten met een tuinhaard die bijvoorbeeld ook een ovenfunctie of grillfunctie heeft. Denk aan de stoere Remy Quercus. Deze haard heeft een ingebouwde oven boven het vuur, waar je de lekkerste pizza’s in kunt bakken. Ook andere ovengerechten of verse broodjes kun je eenvoudig in deze oven bakken. Ideaal wanneer je een gezelschap over de vloer hebt en met z’n allen gezellig buiten wilt eten.

Gezellig rond de vuurschaal

Wil je geen volledige haard, maar wel genieten van een vuurtje in de tuin? Dan is een vuurschaal of -tafel een leuk idee. Aan zo’n schaal kun je gezellig zitten met je familie of vrienden, en het meeste uit een zwoele zomeravond maken. Ook een frisse lenteavond wordt op die manier een stuk aangenamer! Wil je een leuke vuurtafel of schaal voor in de tuin, dan heb je een hoop te kiezen. Zo zijn er vuurschalen gemaakt van cortenstaal, of bijvoorbeeld met houtlook. Dit soort haarden worden doorgaans op gas gestookt.
 

Terug naar overzicht