5 Tips voor een uniek tuinhek met Schapengaas

5 Tips voor een uniek tuinhek met Schapengaas

Als je denkt aan een tuinhek, dan denken veel mensen traditioneel aan een houten of metalen hek. Maar dit hoeft helemaal niet de enige keuze zijn, want wat als je nu buiten de gebaande paden wil denken en voor een meer creatieve en unieke benadering wil gaan? Waarschijnlijk ben je op zoek naar een budgetvriendelijk maar toch duurzaam tuinhek, dat ook nog eens esthetisch flexibel is. Dit is een waardevolle combinatie, maar gelukkig kun je met een beetje creativiteit met schapengaas een hartstikke leuk statement maken in je tuin. En dat doe je met deze tips! 

1. Plantenklimrek

Op zoek naar een effectieve manier om schapengaas in de tuin als hekwerk te gebruiken? Dat heb ik goed nieuws voor je: schapengaas dient als een fantastisch klimrek voor planten. 

Misschien is het wel jasmijn, hedera felix, klimrozen, clematis of passiebloemen – ze kunnen allemaal door het gaas heen groeien en zo een levendige groene muur tot leven brengen. Dat is dubbel zo prettig, want dit is niet alleen mooi om naar te kijken, maar biedt ook privacy.

2. Decoratieve muur

Wie zegt dat schapengaas puur functioneel moet zijn en weinig houvast biedt, heeft het mis!  Je kunt schapengaas namelijk gemakkelijk voorzien van tuindecoraties zoals zonnevangers, hangende potten of zelfs kleine lantaarns. Het gaas werkt als een stevig raamwerk waar je vrijwel elk lichtgewicht ornament aan kunt hangen, zeker als je het installeert door het te combineren met sterkere steunpunten zoals houten of metalen palen.

3. Creatieve poorten

Neem je het besluit om een poort in je schapengaas hek te hebben, waarom transformeer je het dan niet tot een kunstwerk? Verweef het gaas met kleurrijke linten, lichten of zelfs stukken stof voor een boho-chique uitstraling! 

4. Groente- en fruitkooien

Lijkt het je leuk om een moestuin aan te leggen, of misschien heb je er zelfs al één, dan kan schapengaas een geweldige manier zijn om je planten te beschermen tegen ongewenste bezoekers zoals vogels of kleine knaagdieren.

Bovendien kunnen koepels en omheiningen van gaas niet alleen effectief zijn, maar het ziet er ook geordend en netjes uit.

5. Kippenren of konijnenhok

Schapengaas is een van de soorten tuinhekken van Hekkenwereld die perfect zijn voor het huisvesten van dieren. Op die manier heb je een solide basis en een schapengaas-overkapping zodat kippen, konijnen, schapen en zelfs geiten vrij kunnen rondlopen zonder je zorgen te hoeven maken over dat ze ontsnappen of dat roofdieren binnendringen.

Terug naar overzicht